Maaarket.rs - Najpopularniji proizvodi na jednom mjestu
Maaarket.rs - Najpopularniji proizvodi na jednom mjestu
Kozmetika

7 tajni sjajne kose

Kosa je važan deo ženskog identiteta jer okružuje lice i naglašava ženstvenost.

Nasmijana žena svilenkastom kosom privućiće pažnju svakog muškarca. Sve počinje s kosom. Zato vam predstavljamo 7 trikova pomoću kojih ćete imati zdravu i uvek urednu kosu.

Pre spavanja kosu zavežite u pletenicu

Pre nego što odete spavati, upletite kosu u pletenice. To će ih zaštititi od loma i statičkog elektriciteta. Probudit ćete se sa savršenom valovitom kosom na kojoj će vam pozavideti svaki saradnik.

Koristite svilenu posteljinu

Razmislite o kupovini svilene posteljine. To će osigurati da vaša kosa ostane vlažna jer ne upija vlagu. Da bi spavanje u svilenoj posteljini bilo još ugodnije, preporučujemo da koristite sonični uređaj za čiščenje. Koža lica uz to će biti čista i svilenkasta.

"Probudit ćete se sa savršenom valovitom kosom na kojoj će vam pozavideti svaki saradnik."

Aloe vera dobro će navlažiti vašu kosu

Navlažite kosu i vrhove kose sa upotrebom gela aloe vere. Nežno je utrljajte u temen. Pustite da kosa upije gel barem 20 minuta. U međuvremenu možete se pobrinuti i za kožu lica i na nju naneti hidratantni gel Hyaluronic Aloe Jelly.

Fenirajte kosu s hladnim vazduhom

Da li sušite kosu fenom? Odaberite kvalitetan fen, koji omogućava sušenje s hladnim vazduhom. To će manje oštetiti i isušiti kosu. Kosa će više sjajiti.

Pripremite domaću masku za kosu

Pre pranja kose na nju nanesite rastopljeni maslac od kokosa i zamotajte ga toplim peškirom preko noći. Umesto maske od kokosovog maslaca, možete pripremiti i pripremu od rižine vode. Rižu skuvajte u neslanoj vodi, a zatim ulijte u teglicu. Ostavite 2-3 dana da voda fermentira. Zatim nanesite na kosu da upije proizvod. Isperite masku od kokosovog maslaca ili vodene maske od riže i operite kosu kao i obično.

S feniranjem sačekajte 20 minuta

Nakon pranja kose zamotajte je u mekani ručnik na 20 minuta i pričekajte. Kosa će za to vreme upiti vodu koja im je potrebna. Osušite kosu kvalitetnom četkom. Kosa će vam biti navlažena, pa ćete je sušiti brže nego inače.

Dobro izmasirajte temen

Masaža temena podstaknuće cirkulaciju krvi i potaknuti njegu kose sve do vrha. Dok šamponirate kosu, ostanite na temenu i masirajte ga oko 3 minuta. Da biste olakšali ovaj zadatak, upotrebite držač za tuš ručku. Temen možete masirati i jačim mlazom tuš ručke, koja oponaša jaku kišu. 

Istaknuti proizvodi